Skip to content

Aku bisa ngelangi.

January 13, 2013

Bismillaah. Nek kemutan jaman cilik mesti akeh kenangan. Mbuh kenangan apik nek ora ya kenangan elek. Biasane kenangan/kisah pas jaman cilik kue ora gampang ilang. Lewih-lewih nek kisaeh kue duwe due pengaruh gedhe.

Contone kie aku arep cerita pas jaman cilikanku. Ceritane tentang ngelangi. Ngelangi, sapa sing wis bisa ngelangi cung! Mesti akeh sing ora bisa ngelangi. Tapi ndean mbok. Soale aku due kanca nang Kota Cilacap ora kabeh kancaku isa ngelangi. Terutama sing umaeh nang kota. Nek umaeh nang pinggir laut biasane pada pinter ngelangi.

Mbien bisane ngelangi sebabe karena nekat. Ceritane pas jaman SD tapi mbuh kelas pira ora kemutan. Melu kancane dolan. Sing jenenge bocah ndesa dolan ya ora genah, ora direncanakan arep mengendi bae. Dolane tekan sier. Sier kuwe saluran irigasi sing amba. Sing arep kaya kali ambane. Kanca-kanca pada keburan. Aku mung bisa dolanan nang pinggiran sebelah lor. Mung bisa kecabak-kecebuk. Ndelengna pada ngelangi kang lor meng kidul atau sebalike.

Ndelengna kancane koh kepenak temen guli ngelangi ya? Ana sing ngelangi gaya bebas, ana sing ngelangi bathang karo ana juga sing ngenggek. Ana juga sing bisa silem. Pengin nyoba ngelangi tapi mbok ketilem. Soale pernah ketilem nang Kali Malang. Dadine wedi. Tapi udu bocah nek ora wani coba-coba. Sidane bermodal ndonga marang Allaah dan nekat njajal ngelangi kang sisi lor meng sisi kidul. Jarake ana sepuluh meter mbok. Soale ora pernah ngukur. Cuman kira-kira. Pokoke kurang lewieh 10 meter. Nyoba ngelangi gaya bebas. Alhamdulillaah bisa ngelangi kang lor mengidul karo gaya bebas. Terus ngelangi maning kang kidul meng lor karo gaya bebas. Mbarang wis bisa ngelangi gari ketumanen. Nek ana wektu atau kesempatan dolane meng sier. Keburan. Bar kue bisa silem, ngenggek lan ngelangi bathang.

Dari pengalamanku, ana pelajaran sing bisa ditarik. Janjane ngelangi kue kepenak. Sing penting dewek nyante nang banyu. Janjane wong kue kan kemambamg nang banyu. Karo mlumah tok ben ora ketilem. Sing penting menyatu dengan air.

Semoga bermanfaat sedulur. Baarakallahu fiikum.

Cilacap, 2 Rabi’ul Awwal 1434 H/ 13 Januari 2013.

Amin Mustangin Abu Haydar

From → Umum

5 Comments
  1. mbek.sj permalink

    masalaeh, ora kabeh wong nekat kaya sampeyan.. jal kuwe jerone sepira?

  2. ardhisa permalink

    ngelangi gaya kodok bisa durung kang?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: